Acupunctuur bij kinderen

Acupunctuur bij kinderen wijkt af van acupunctuur voor volwassenen. Op deze pagina vindt u uitleg over de acupunctuurbehandeling bij kinderen. 

 

 

 
Kinderen zijn beweeglijk en dynamisch. Ook hun lichaamsenergie is beweeglijk en "springerig".  

 

Met behulp van acupunctuur is de energie van zuigelingen en jonge kinderen dan ook sneller en gemakkelijker te beïnvloeden dan de energie van volwassenen.
Dat is de verklaring voor het snelle en verassende resultaat van acupunctuur bij kinderen.

Natuurlijk vinden ouders het niet leuk dat er in hun kinderen wordt "geprikt". Maar in de praktijk valt de acupunctuur echt reuze mee! We gebruiken voor kleine kinderen extra dunne naaldjes.

Bovendien hebben kinderen minder naaldjes nodig dan volwassenen (gemiddeld zo'n vier kleine naaldjes). Ook zitten de naaldjes er maar kort in. Bij volwassenen zitten de naaldjes ongeveer 20 tot 30 minuten in de huid, maar bij zuigelingen en heel kleine kinderen gaan ze er zelfs meteen na de stimulatie weer uit. Daarmee is een acupunctuurbehandeling te vergelijken met bijvoorbeeld de belasting die een kind ervaart bij de eerste paar keer nagels knippen.

Bij grotere kinderen kunnen er wat meer naaldjes worden geplaatst en blijven ze ook wat langer zitten (van één tot zo’n vijf tot tien minuten). Voor de extreem angstige kinderen beschikken we zelfs een volledig pijnloos een laser acupunctuur apparaat.   

Om het voor de kleintjes wat minder eng te maken, mogen ze vaak bij papa of mama of de arm of op schoot blijven zitten.


 
 
In ons Instituut voor Acupunctuur en Stressmanagement zien we de aandoeningen die het meest voorkomen bij de kleintjes. Denk bij zuigelingen en heel jonge kinderen aan problemen met de spijsverteringsproblemen en het afweersysteem. Daarbij kan het bijvoorbeeld gaan om darmkrampjes, verstopping en/of diarree en verminderde eetlust.

 

Maar ook astmatische klachten, allergische klachten, hoesten en eczeem reageren goed op acupunctuur. Bij de oudere kinderen kunt u denken aan bedplassen, chronische oorproblemen en chronische verkoudheden, naast problemen met de concentratie en slecht slapen.

 

Zoals u ziet gaat het vaak om relatief onschuldige aandoeningen, die echter wel heel lastig zijn voor kind en ouders. Acupunctuur bij kinderen kan dan een uitkomst zijn!            

Bij sommige klachten kan de acupunctuur heel goed gecombineerd worden met speciale Chinese kruiden, in de vorm van druppeltjes of poedertjes.

 

 
 
Share to Facebook Share to Twitter Share to Linkedin 

Acupunctuur effectief bij:

Spier- en gewrichtklachten
sadasd
Spanning- en stressklachten
Erectie en prostaatproblemen
Gynaecologische klachten
Acupunctuur voor kinderen
Cosmetische acupunctuur
Stoppen met roken
Gezond afvallen
Test uzelf