Cosmetische acupunctuur voor gezichtsverjonging

 

Hoe zie ik eruit?

 

Een vraag die we regelmatig stellen. Bij voorkeur aan mensen die dicht bij ons staan, zoals bijvoorbeeld partner, goede vriend of vriendin. Onze werkgever daarentegen zullen we zo'n vraag niet snel voorleggen.

 

Eigenlijk vragen we: "Hoe komen we over?".  Het woord zelf zegt het al: "eruit zien" wil dan zeggen: "wat komt er van mij naar buiten". Met deze vraag toetsen we ons zelfbeeld, het beeld dat we van ons zelf hebben, door te vragen welk beeld die ander (partner, vriend/vriendin) van ons heeft. Op welke manier  komt wat in ons leeft, wat we voelen en denken, naar buiten toe op die ander over. Kortom, een simpele vraag, maar met een diepere betekenis.

 

 
De oude Chinese dokters zeiden dan ook dat uiterlijke schoonheid is gebaseerd op innerlijk evenwicht. Met andere woorden: ons gezicht weerspiegelt onze interne gezondheid, oftewel onze mate van balans en harmonie. Lichamelijke gezondheid en psychisch evenwicht geeft een goed gevoel en dat stralen we naar buiten toe uit. We zien er fris, gezond en jeugdig uit.

Tot zover het verband tussen "binnen en buiten", dat in de Chinese geneeskunde op allerlei gebieden terugkomt.


Daarmee wordt meteen duidelijk waarom de gezichtshuid en uiterlijke problemen zoals bijvoorbeeld wallen en rimpels, primair behandeld worden door het interne evenwicht te herstellen. Pas daarna richten we ons op de behandeling van het uiterlijk en het gezicht. 
 
 
 
Naarmate we ouder worden, en dat begint al als we de twintig zijn gepasseerd, begint ons gezicht de sporen te vertonen van onze leefstijl en onze persoonlijke ervaringen. We spreken niet voor niets van een doorleef" gezicht. We kennen allemaal de tekenen: de lachrimpels, de denkrimpels, de zuurpruim met een zuinig samengeknepen mondje, met daarboven en eronder kleine verticale lijntjes en het norse gezicht van de eeuwig ontevreden man. Al deze uitdrukkingen van ons ziele leven laten hun sporen na in ons gezicht.Maar we willen niet op een te jonge leeftijd al een getekend en doorgroefd gelaat hebben.

Het probleem is echter dat we voortdurend blootstaan aan de stress, die samenhangt met onze jachtige, prestatiegerichte maatschappij. Ontspanning, rust en stilte zijn moeilijk te vinden. Chronische stress ondermijnt onze afweerkracht en veroorzaakt daardoor een vroegtijdige veroudering. Bovendien laat stress zich van ons gezicht  "af lezen". 

De moderne mens vliegt vaak en bezoekt langdurig  zonovergoten oorden, waar we de schadelijke effecten van teveel en te lang zonnebaden ernstig onderschatten.Tenslotte moeten we niet de schadelijke invloed onderschatten van de vervuilende stoffen in ons milieu, waaraan onze huid dagelijks wordt blootgesteld. 

We worden tegenwoordig allemaal gemiddeld ouder en willen dan ook langer gezond en vitaal blijven en er "goed" uit blijven zien. We besteden dan ook veel tijd en aandacht aan ons uiterlijk. Ook in de media wordt veel tijd ingeruimd voor programma's rondom schoonheid en cosmetische ingrepen. Dergelijke ingrepen bewerkstelligen vooral oppervlakkige en uitwendige veranderingen. Als we niet ook aan de binnenkant gaan werken, is het resultaat zeker niet optimaal en langdurig.
 
 
In het oude China was uiterlijke schoonheid een bewijs van innerlijk evenwicht en een wijze manier van in het leven staan. Er bestonden diverse schoonheidsbehandelingen, met name aan het keizerlijke hof.

Geprikkeld door de ruime (media-) aandacht voor de uiterlijke schoonheid in onze tijd hebben diverse studiegroepen deze oude, klassieke technieken nieuw leven ingeblazen. Achterhaalde ideeën werden losgelaten en moderne wetenschappelijke inzichten toegevoegd.  Het resultaat is een schoonheidsbehandeling waarvan de effectiviteit is vastgesteld en die voldoet aan de eisen en verwachtingen van onze moderne tijd.

 
 
Traditioneel zijn schoonheidsbehandelingen in China een gecombineerde toepassing van acupunctuur, kruiden, voedingsvoorschriften en leefregels. In die zin onderscheidt de Gezichtsverjongingsacupunctuur (GVA) zich van de gangbare cosmetische behandelingen. 


Bij gezichtsverjongingsacupunctuur gaat het niet om een louter lokale behandeling van rimpels en dergelijke. Ook willen we duidelijk stellen dat het effect niet, zoals bij een chirurgische ingreep, binnen enkele weken volledig tot stand komt.  

  
Het gaat om een totale behandeling, een zogenaamde "holistische" aanpak. Lichaamsacupunctuur en gezichtsacupunctuur, kruidentherapie, voeding- en leefregels gaan hand in hand. Bij dat laatste kunt u bijvoorbeeld denken aan de schadelijke invloed van roken op de doorbloeding en conditie van de huid. In de praktijk zien we dan ook niet alleen een verjonging van de gezichtshuid, maar ook een verbetering van het algemene welbevinden. De cliënt straalt van buiten uit hoe ze zich van binnen voelt.
Kortom, het effect reikt aanzienlijk verder dan enkel een uiterlijke verandering.

 
 
De eerste behandeling begint met een uitgebreide intake. Daarbij brengen we eventuele "probleemgebieden" in kaart. We stellen daarna een behandelplan op dat we met u bespreken. Daarna beginnen we meteen met de eerste behandeling. We reinigen uw gezicht en brengen een beschermend laagje aan, ter voorkoming van blauwe plekjes.

Stap 1: Er worden een paar kleine naaldjes op uw oor geplaatst. Eén van de doelstellingen daarvan is het dempen van uw algemene pijngevoel, zodat u de pijn minder voelt.

Stap 2: We behandelen enkele acupunctuurpunten op uw lichaam. Eerst beenpunten, gevolgd door punten op de armen.

Stap 3: Daarna beginnen we met de behandeling aan het hoofd. Een paar kleine naaldjes worden oppervlakkig in uw hoofdhuid geplaatst, en een aantal hele kleine, dunne naaldjes oppervlakkig in de huid van uw gezicht. Daarbij ligt de nadruk op de probleemgebieden.

Stap 4: Tenslotte behandelen we eventuele rimpels. Dat doen we door in het verloop ervan een aantal uiterst kleine naaldjes als een ketting achter elkaar te plaatsen.

Stap 5: Vanaf dat moment blijft u heel ontspannen liggen, eventueel met een klein muziekje op de achtergrond. De meeste cliënten ervaren dit deel van de behandeling als bijzonder rustgevend en ontspannend. Na ongeveer 20 minuten gaan de naaldjes er pijnloos uit.

Stap 6: Nabehandeling, die bestaat uit een korte gezichtsmassage  met lavendelolie.

Stap 7: Ter afsluiting van de eerste behandeling worden de behandelde plaatsen ingewreven met een licht vettige substantie om uitdroging van de huid te voorkomen.


Tijdens de vervolgbehandelingen zullen we uw leefstijl onder de loep nemen. Aan de orde komt onder andere (indien van toepassing)de invloed van roken op de huid evenals het effect van zonnebaden en overige omgevingsfactoren. Ook voedingsgewoonten vormen een punt van aandacht. Eventuele voedingsadviezen zullen worden ondersteund door het voorschrijven van Chinese kruiden in de vorm van pilletjes, capsules of granulaten, eventueel aangevuld met het advies voor bepaalde vitaminepreparaten.

Een verdere uitbreiding van de behandeling is mogelijk. Daarbij moet u denken aan een gezichtsmassage protocol met specifieke oefeningen voor de gezichtsspieren. U wordt aangeleerd hoe dat uitgevoerd moet worden. Het is de bedoeling om het protocol thuis gedurende ongeveer tien minuten per dag dagelijks toe te passen.

Uiteraard stellen we ons niet op de stoel van de schoonheidsspecialist en huidtherapeut. Gezichtsverzorgende schoonheidsproducten vallen vooralsnog buiten de scope van onze behandelingen. Daarvoor verwijzen we onze cliënten door naar hun eigen schoonheidsspecialist of huidtherapeut.

 
 
Het behandelprotocol is gebaseerd op de jarenlange ervaring van een toonaangevende Amerikaanse collega, die zich al jaren op dit terrein heeft gespecialiseerd en waar wij de techniek van hebben geleerd.
De eerste drie weken komt u twee keer per week. Na deze eerste zes behandelingen treedt het eerste behandeleffect op. Daarna bouwen we af naar een frequentie van één keer per week, gedurende zes weken, om het begin effect te versterken. Gevolgd door één keer per vier tot zes weken een onderhoudsbehandeling, om ’t effect vast te blijven houden.

De eerste behandeling duurt ongeveer anderhalf uur en kost € 100,- . De vervolgbehandeling nemen ongeveer een uur in beslag en kosten € 70,- per behandeling. 

 
 
 
Share to Facebook Share to Twitter Share to Linkedin 

Acupunctuur effectief bij:

Spier- en gewrichtklachten
sadasd
Spanning- en stressklachten
Erectie en prostaatproblemen
Gynaecologische klachten
Acupunctuur voor kinderen
Cosmetische acupunctuur
Stoppen met roken
Gezond afvallen
Test uzelf