Spier- en gewrichtsklachten 

Spier- en gewrichtsklachten zijn onder te verdelen in verschillende soorten klachten. Bij deze uiteenlopende klachten zijn ook verschillende acupunctuurbehandeling van toepassing.  Naast uitleg over de behandeling met acupunctuur vindt u via de button “meer informatie”, achtergrondinformatie over de verschillende vormen van spier- en gewrichtsklachten. 

 

Kies uit onderstaande klachten: 

 

 
Binnen de Chinese geneeskunde zijn er veel mogelijkheden om de pijnklachten bij gewrichtsslijtage en reuma aanzienlijk te verminderen en de gewrichtsfunctie te verbeteren. Acupunctuur ten behoeve van pijnbestrijding werkt in veel gevallen goed. Ook worden de gewrichten er “rustig” van. Dat wil zeggen dat de roodheid en zwelling verminderen. Naast de acupunctuur worden er meestal Chinese kruiden ingezet. In de praktijk zien we nogal eens dat de pijnmedicatie kan worden verminderd. In sommige gevallen kunnen de pijnstillers zelfs helemaal worden afgebouwd, wat weer gunstig is voor de maag.

 

Ook adviseren wij onze patiënten Tai Chi te gaan beoefenen. Dit is een Chinese vorm van gymnastiek, waarbij rustige en vloeiende bewegingen worden aangeleerd, die evenwicht verbeteren, terwijl kracht en beweeglijkheid toenemen. 

 

Natuurlijk kunnen ook wij versleten gewrichten niet nieuw maken. Maar pijn en stramheid kunnen zeker aanzienlijk worden verbeterd.

 

Aanvankelijk komt u één keer per week voor behandeling naar ons instituut voor Acupunctuur en Stressmanagement. Zodra er verbetering intreedt bouwen we de frequentie af naar een onderhoudstherapie van één keer per vier weken. Daarmee houden we het effect van de acupunctuur in stand.


 
 
Zijn uw klachten van neurologische aard, dan kan acupunctuur een bijdrage leveren aan herstel of verbetering van levenskwaliteit. Natuurlijk is het effect van de acupunctuur afhankelijk van de duur van de aandoening en de uitgebreidheid ervan. Het beste resultaat valt te verwachten wanneer de patiënt in een vroeg stadium in behandeling genomen kan worden. Bovendien is het realistisch , in geval van krachtsverlies en verlammingsverschijnselen, rekening te houden met een relatief groot aantal behandelingen. 

 

In de praktijk wordt bij deze neurologische klachten naast de gewone lichaamsacupunctuur vaak de zogenaamde "schedelacupunctuur" ingezet. Daarbij worden er kleine naaldjes onder de huid van de schedel ingebracht op plaatsen die corresponderen met de plaats in het lichaam waar de klacht zit. In de praktijk blijkt deze schedelacupunctuur met name bij pijnklachten en uitvalsverschijnselen (krachtsverlies en verlammingen) het beste resultaat te geven. Vanwege de fysiotherapeutische achtergrond van de acupuncturisten bij het instituut voor Acupunctuur en Stressmanagement krijgen de patiënten ook vaak specifieke oefeningen mee naar huis.
 
 
Wat kan acupunctuur bijdragen op het gebied van spierklachten of sportblessures? 
Welnu, door de acupunctuurbehandelingen kunnen we de omstandigheden en voorwaarden voor het natuurlijke herstel optimaliseren. Denk daarbij aan:

  1. een verbetering van de doorbloeding.
  2. een vermindering van de afweerspanning in de spieren in het getroffen gebied.
  3. Pijndemping, met als doel dat u sneller in staat bent om voorzichtig weer te gaan bewegen, wat goed is voor de coördinatie van de spieren rondom het getroffen gewricht en de afvoer van eventuele vochtophopingen.
 
Daarbij is het natuurlijk een voordeel dat de acupuncturisten van het instituut voor Acupunctuur en Stressmanagement van huis uit ook fysiotherapeuten zijn. Op het instituut zijn dan ook de benodigde fysiotherapieapparaten zoals interferentie en ultrageluid aanwezig. Bovendien zijn de acupuncturisten van het instituut voor Acupunctuur en Stressmanagement uitstekend in staat om in voorkomende gevallen een ontspannende massage uit te voeren en ondersteunende tapeverbanden aan te leggen. Tevens kunnen ze gerichte adviezen geven met betrekking tot het hervatten en opbouwen van de sportactiviteit.

Kortom, in de praktijk blijkt dat middels de behandeling op ons instituut de herstelduur van een sportblessure zo kort mogelijk kan worden gehouden.
 
 
Share to Facebook Share to Twitter Share to Linkedin 

Acupunctuur effectief bij:

Spier- en gewrichtklachten
sadasd
Spanning- en stressklachten
Erectie en prostaatproblemen
Gynaecologische klachten
Acupunctuur voor kinderen
Cosmetische acupunctuur
Stoppen met roken
Gezond afvallen
Test uzelf