free bootstrap templates
Biomedische Acupunctuur IAS Bert Zandbergen Enschede

Biomedische Acupunctuur

In tegenstelling tot de Klassieke Acupunctuur maakt de Biomedische Acupunctuur gebruik van moderne wetenschappelijke verklaringsmodellen en inzichten met betrekking tot het zenuwstelsel, het hormoonstelsel, het immuunsysteem en de neuropsychologie. De effecten van de Biomedische Acupunctuur kunnen dus wetenschappelijk verklaard worden.

We gebruiken desalniettemin de bekende (klassieke) acupunctuurnaald als instrument. Een tweetal kernwaarden van de Klassieke Acupunctuur zien we ook in de Biomedische Acupunctuur terug:
• De holistische benadering van de individuele patiënt
• De nadruk op de ondersteuning van het zelfgenezend vermogen

Biomedische Acupunctuur combineert daarmee het beste van twee werelden.
Met name bij acute en chronische pijnklachten van het steun- en bewegingsapparaat (botten, gewrichten, spieren en pezen) boeken wij in onze praktijk gunstige resultaten.

Hoe werkt Biomedische Acupunctuur?
Ons lichaam en onze geest worden regelmatig uit evenwicht gebracht doordat de wereld in en om ons heen voortdurend en snel verandert. Als het zenuwstelsel, het hormonale stelsel en het immuunsysteem goed werken, kunnen we ons adequaat aanpassen zonder er ziek van te worden en het gezonde evenwicht bewaren. Ons lichaam functioneert naar behoren en we voelen ons fit en vitaal.

Biomedische Acupunctuur prikkelt deze systemen. Met de acupunctuurnaaldjes veroorzaken we kleine (prik-)wondjes. Daarmee prikkelen we het zenuw- en het hormonale stelsel en het immuunsysteem. Als reactie op de prikjes worden “herstelploegen” gemobiliseerd. Daarmee probeert het lichaam zijn normale, gezonde evenwichtssituatie, ook wel homeostase genaamd, te herstellen.

Biomedische Acupunctuur draagt op die manier bij aan het zelfgenezend vermogen en daarmee aan herstel en behoud van een vitaal en gezond evenwicht.

Voor welke klachten?
Biomedische Acupunctuur is bewezen effectief bij de behandeling van chronische en acute pijnklachten. Meestal van het steun- en bewegingsapparaat (gewrichten, botten, spieren en pezen), maar ook van zenuwpijnen en zelfs uitstralende pijn afkomstig van organen.

Een greep uit klachten die effectief bestreden kunnen worden:
• Reumatische aandoeningen, Artrose klachten (“slijtage”) en Fibromyalgie
• Sportblessures
• Rugpijn en Nekpijn en nek/schouderpijnen/ Pijnlijke schouder
• Tennis ellenboog/golfers ellenboog/ Polsklachten
• Heupproblemen/ Knieklachten/ Enkelproblemen
• Pijnlijke verhardingen in spieren
• Diverse vormen van zenuwpijn

Voor tarieven en wijze van betaling klik hier

Wilt u weten of uw klacht zich leent voor een behandeling met Biomedische acupunctuur? Op de contactpagina is er een mogelijkheid om uw vraag per email in te sturen. We reageren snel.

Voor tarieven en wijze van betaling klik hier

Adres

Instituut voor Acupunctuur en Stressmanagement
Bert Zandbergen
Oliemolensingel 204                   
7511 BE Enschede