make a site
Bert Zandbergen acupuncturist Enschede

Bert Zandbergen

Mijn naam is Bert Zandbergen. Ik heb mijn acupunctuuropleiding afgerond in 1986. Van huis uit ben ik fysiotherapeut en psycholoog en aanvankelijk werkte ik daarbij parttime als acupuncturist. De vraag naar acupunctuur werd echter zo groot dat ik 15 jaar geleden het Instituut voor Acupunctuur & Stress Management, kortweg IAS, heb geopend.

Sindsdien beoefen ik fulltime zowel de klassieke, traditionele acupunctuur, als de modern biomedische acupunctuur, inclusief dry needling. Daarbij kunnen Chinese Kruiden, fysio- en manuele therapie, medical taping, coaching en ontspanningstherapie ondersteunend worden ingezet.

Naast de klassieke en biomedische acupunctuur ben ik ervaren in de toepassing van schedel- en ooracupunctuur. Deze laatste twee vormen gebruik ik in samenhang met de biomedische acupunctuur ten behoeve van pijnstilling, neurologische klachten en verslavingsproblematiek.

Hoewel ik nu al ruim dertig jaar werkzaam ben als acupuncturist in Enschede, ga ik nog steeds met veel plezier elke dag naar mijn werk. Door middel van kleinschaligheid, laagdrempeligheid en individuele aandacht probeer ik binnen het IAS een patiëntvriendelijke atmosfeer te creëren. Met name de dagelijkse omgang met de mens achter de patiënt is daarbij mijn belangrijkste inspiratiebron.

Missie IAS
'Voorkomen is beter dan genezen'

Daarbij gaat het ons ook om het in de hand houden van de totale kosten van gezondheidszorg. Hoe meer mensen op een vitale en gezonde manier oud worden hoe beter dat zal lukken.

De overheid probeert kosten van gezondheidszorg te verlagen en tegelijk de kwaliteit en effectiviteit ervan te verbeteren. Daarvoor moeten preventie en een aangepaste leefstijl prioriteit krijgen. Daarnaast moet de consument zijn verantwoordelijkheid nemen voor de keuzes die hij maakt. Ja, zul je zeggen, dan moet er ook iets te kiezen zijn. Preventieve behandeling met acupunctuur kan zo'n keuze zijn. Doe je dat, dan ben je in de eerste plaats voor jezelf bezig. Maar je levert ook een bijdrage aan het streven naar betere zorg tegen lagere kosten. En dat komt ons allemaal ten goede. Wij zijn ervan overtuigd dat dit kan. Wij spannen ons dagelijks in om op een gedegen manier aan te tonen dat dit ook werkelijk zo is. 

Adres

Instituut voor Acupunctuur en Stressmanagement
Bert Zandbergen
Oliemolensingel 204                   
7511 BE Enschede