website creation software
Chinese Kruiden IAS Bert Zandbergen Enschede

Chinese kruiden

Chinese kruidenformules worden vaak in combinatie met acupunctuur ingezet omdat ze elkaars werking versterken. Een Chinese kruidenformule bestaat meestal uit een combinatie van meerdere kruiden. Daarmee kunnen meerdere symptomen tegelijkertijd worden behandeld.

Acupunctuur herstelt een verstoord evenwicht in het lichaam door in te werken op de verdeling van energie in het lichaam. Maar als er te weinig energie aanwezig is werkt de acupunctuur minder effectief. De kruiden worden dan erbij gegeven om de energie aan te vullen.

Chinese kruidenvoorschriften worden daarnaast gebruikt voor een groot scala aan klachten, variërend van allergieën, eczeem, chronische vermoeidheid, migraine en overgangsklachten tot onvruchtbaarheid. Voor alle soorten klachten zijn er verschillende combinaties van verschillende kruiden in verschillende doseringen.

De kracht van de Chinese kruidentherapie is dat de formules altijd op de persoon worden afgestemd en op maat gesneden. Dat betekent bijvoorbeeld dat twee migrainepatiënten een verschillende formule voorgeschreven kunnen krijgen, omdat iedere migrainepatiënt individueel verschilt van de andere.

Van oorsprong kregen de patiënten de ruwe kruiden mee waarna ze er thuis een thee van moesten trekken. Dat is erg bewerkelijk en tijdrovend omdat sommige kruiden langer en andere weer korter moeten trekken. Bovendien is het moeilijk om de juiste dosering te verkrijgen. Daarom zijn ze tegenwoordig verkrijgbaar in de vorm van pillen, capsules, drankjes of granulaten.

We betrekken de kruiden van de Natuurapotheek in Pijnacker, een GMP gecertificeerde apotheek. Dat houdt in dat de producten voldoen aan de eisen van het Kruidenbesluit van de Warenwet 2001. Op die manier weten we zeker dat het goed zit voor wat betreft de samenstelling en de dosering. Maar ook dat ze bijvoorbeeld geen dierlijke componenten bevatten of afkomstig zijn van beschermde planten.

Wilt meer weten of bent u geïnteresseerd in een behandeling met Chinese Kruiden dan kunt u via de contactpagina contact met ons opnemen. 

Adres

Instituut voor Acupunctuur en Stressmanagement
Bert Zandbergen
Oliemolensingel 204                   
7511 BE Enschede