site builder
Stressmanagement IAS Bert Zandbergen Enschede

Stressmanagement

Ingrijpende en vooral snelle veranderingen zijn aan de orde van de dag in onze moderne tijd. De verandering van vandaag is morgen alweer achterhaald. Dat vraagt van de hedendaagse mens, van nature gesteld op voorspelbaarheid en zekerheid, een zekere alertheid, voortdurende aanpassing en een grote mate van flexibiliteit. Wat resulteert in een niet aflatende blootstelling aan chronische stress, een verzwakt afweersysteem en afnemende vitaliteit. Het resultaat is een toename van zogenaamde welvaartsziekten, zoals diabetes type II, hart- en vaatziekte en obesitas, terwijl we op emotioneel-mentaal terrein een sterke toename zien van overspannenheid en burn-out.

Acupunctuur en Chinese kruiden kunnen gericht het immuunsysteem versterken en vitaliteit en ontspanning bevorderen. Ontspanningsoefeningen en counseling gericht op identificatie van de oorzaken van stress en het aanleren van een effectieve coping ondersteunen deze aanpak.

Preventie gezondheid, behoud van vitaliteit en duurzame inzetbaarheid
Met de toenemende belangstelling voor preventie in de gezondheidszorg, met name ingegeven door de niet aflatende stijging van de kosten van de gezondheidszorg en ziekteverzuim, neemt ook de interesse toe in methoden die stressreductie bewerkstelligen en vitaliteit bevorderen.

Wij hebben uitgebreide ervaring met preventieve behandelprotocollen bestaande uit op maat gesneden acupunctuur en Chinese kruidenvoorschriften in combinatie met ontspanningsoefeningen/meditatie en een bewegingsprogramma.

Bent u geïnteresseerd in of wilt u meer informatie over het IAS Vitaal programma ? Schroom dan niet om contact op te nemen.

Adres

Instituut voor Acupunctuur en Stressmanagement
Bert Zandbergen
Oliemolensingel 204                   
7511 BE Enschede