free website design templates

Veelgestelde vragen (FAQ's).

Mensen in coma, babies, heel kleine kinderen en zelfs dieren regeren op acupunctuurbehandelingen. Van suggestieve beïnvloeding of “er in geloven” is daarbij geen sprake. Dus u hoeft er niet in te geloven. Maar natuurlijk heeft vertrouwen in uw behandelend acupuncturist een gunstig effect op het verloop van de behandeling.

De naaldjes zijn heel dun en het inbrengen voelt u in het algemeen nauwelijks. Als ze op hun plaats zitten worden de naaldjes geactiveerd door er enkele keren zachtjes aan te draaien. Dat kan een beetje een zwaar gevoel tot een licht “trekkend” gevoel geven. Soms voelt U een klein “krampje” rond de naald of een beetje een uitstralend gevoel. Dat betekent dat de naaldjes effect hebben. Vrijwel alle patiënten die het voor het eerst voelen geven aan dat het enorm meevalt.

Uiteraard hangt dat sterk samen met de aard van de klacht waarmee u komt en hoe lang u er al last van hebt. In de praktijk blijkt dat we gemiddeld 6 tot 8 behandelingen nodig hebben om een effectieve verandering te bewerkstelligen. De eerste twee weken twee keer per week en daarna een keer per week.
Bij chronische aandoeningen, zoals bijvoorbeeld knieslijtage, volgt daarop vaak een vorm van onderhoudstherapie. Daarbij proberen we om de behandelfrequentie zo ver mogelijk terug te brengen, tot bijvoorbeeld 1 x per maand.

Vrijwel alle Zorgverzekeraars vergoeden de acupunctuurbehandelingen geheel of gedeeltelijk in hun aanvullende verzekeringspakketten. Wij adviseren u om vooraf even met uw Zorgverzekeraar te bellen of om in uw polisvoorwaarden een en ander na te kijken.
Kijk hier voor een overzicht van zorgverzekeraars die acupunctuur vergoeden.
Bert Zandbergen is NVA geregistreerd en voldoet daarmee aan de voorwaarden van de Zorgverzekeraars.
De vergoedingen beginnen meteen vanaf het eerste consult. Dat wil zeggen dat u niets te maken hebt met het eigen risico.
Betalen kan contant of per pin. Het is de bedoeling dat u na elke behandeling meteen afrekent. U krijgt dan gelijk de gestempelde factuur mee, die u vervolgens declareert bij uw zorgverzekeraar. 

De wachttijd wordt zo kort mogelijk gehouden. Doorgaans binnen enkele dagen.

Bert Zandbergen heeft ruim 30 jaar ervaring als acupuncturist en hij werkt al meer dan 20 jaar met Chinese kruiden. Hij heeft veel ervaring met het behandelen van een grote verscheidenheid aan klachten. Bovendien is hij van huis uit fysiotherapeut en psycholoog.

Binnen het IAS worden uitsluitend wegwerpnaalden gebruikt. Besmetting via de naaldjes is daarmee uitgesloten. Daarnaast onderschrijft het IAS de strenge hygiëneregels van de NVA met betrekking tot praktijkhygiëne en gebruik van ontsmettende alcohol.

Nee, wij zijn al jaren geleden afgestapt van het gebruiken van zogenaamde “ruwe kruiden” om thee van te trekken. In de praktijk bleek het dermate bewerkelijk en ook vaak gewoon vies van smaak voor de patiënt, dat de “innametrouw” na enkele dagen al begon af te nemen. We zijn overgestapt op andere bereidingsvormen. De laatste jaren betrekken we de kruidenformules van de Natuurapotheek in Pijnacker. Dat is een, van oorsprong reguliere, apotheek, die zich gedurende de laatste 20 jaar heeft gespecialiseerd in de bereiding van Chinese kruidenformules in de vorm van drankjes, pillen, capsules en korrel/granulaat. Deze smaken min of meer neutraal en de inname is vele malen gemakkelijker, terwijl de dosering veel preciezer is. Als u een Chinese kruidenformule van ons krijgt voorgeschreven, dan bestellen we die meteen en binnen 24 tot 48 uur zijn de pillen, poeders etc. binnen.

Op het IAS worden kinderen in alle leeftijdscategorieën behandeld. Van zuigelingen tot pubers.
Lees meer.

Op afspraak van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur.
Kunt u echt alleen in de avonduren? Dan overleggen we wat de mogelijkheden zijn. 
Er is bij ons in de straat (Oliemolensingel) en om de hoek (Marthalaan) vrijwel altijd vrije parkeerplaats. Ook hoeft u geen parkeerkaart te kopen.
Ingang van de praktijkruimte zit aan de achterzijde van de laagbouw aan de kant van de Marthalaan. Kijk voor de bereikbaarheid en openingstijden ook op de contactpagina.

Adres

Instituut voor Acupunctuur en Stressmanagement
Bert Zandbergen
Oliemolensingel 204                   
7511 BE Enschede